Afscheid nemen van iemand dicht bij jou

Bij een overlijden krijg je te maken met heel wat keuzes en beslissingen. En dat terwijl je zelf oog in oog staat met rouw, verdriet en veel andere emoties. Waar begin je? Hoe maak je er een afscheid van dat past bij de persoon die jouw dierbare geweest is?

Voor jullie als nabestaanden zet ik een leidraad uit. Ik bewaak het bredere kader, de tijd en de wettelijke beperkingen. Ik ontzorg, denk met jullie mee en ondersteun jullie bij elke stap.

Hoe begin je aan een laatste vaarwel?

Het voelt vaak alsof alles heel snel moet gaan wanneer iemand dicht bij je overlijdt. Maar je hoeft niets overhaast te doen. Het kan ook sereen, met respect en vertrouwen verlopen. Zo’n ervaring wens ik je toe en ik stel er alles voor in het werk.

We maken er een afscheid van dat past bij de persoon die jullie kenden.

Neem contact met mij op.

Je stoort me nooit en ons eerste contact is volledig vrijblijvend.

veerle@invertrouwen.be of 0477 07 98 89

We blikken liefdevol terug op de persoon die je mist.

Voor elk afscheid zoek ik naar een passende invulling. Dus is elk afscheid anders. Ik bewaak de rode draad in de dienst, betrek kinderen bij het geheel, en stem de juiste muziek, teksten en beelden worden op elkaar af. We werken stap voor stap, samen naar de dag van de uitvaart toe.

Intussen luister ik naar jullie en blikken we samen terug op de persoonlijkheid van de overledene. Zo komen we tot een afscheid dat in lijn ligt met wat er geweest is. Ingetogen, informeel, traditioneel of heel kleurrijk: we creëren een afscheid dat klopt.

Vertrouw op mij voor de puntjes op de i.

Wanneer je midden in een moment van rouw zit, zijn praktische details het laatste van je zorgen. Ik ben er om je bezorgdheden weg te nemen, maar wel met volle controle voor jullie als nabestaanden. Wat er voor jullie te veel aan is, neem ik op mij. Maar ik maak ook alle ruimte voor wat jullie graag zelf doen.

Zo zoeken we samen naar het juiste praktische traject. Ik reik jullie opties aan vanuit mijn ervaring met vertrouwde partners. Loop je ergens op vast? Dan bied ik ideeën aan op basis van wat jullie me vertellen. Er is geen ‘goed of fout’: het enige wat ertoe doet, is wat goed voelt voor jullie. Daar streven we naar met elke beslissing en elk element dat wordt geïntegreerd.

Ook tijdens de uitvaart of ceremonie ben ik er om de grote lijnen én de details te bewaken. Ik zorg ervoor dat alles verloopt zoals jullie willen. Zodat al jullie aandacht kan gaan naar wat echt telt.

Voor een goed afscheid is het nooit te laat.

Soms heb je door omstandigheden geen goed afscheid kunnen nemen. Er was misschien geen tijd of je had de kans niet om een uitvaart te plannen. Of het ontbrak aan een duidelijk moment om afscheid te nemen. Misschien wil je na een periode van rouw graag nog eens samenkomen met de vrienden en familie van de overledene.

Laten we samen zoeken naar de juiste formule.

veerle@invertrouwen.be en 0477 07 98 89