Over VertRouw en afscheidsbegeleiding

Leuk dat je de tijd neemt om me te leren kennen.
Ik ben Veerle.

Als afscheidsbegeleider sta ik mensen bij op een gevoelig moment: ze nemen afscheid van het leven of een dierbare. Mijn taak is het om hen te omringen met steun, advies en alle praktische hulp waar zo’n moment om vraagt.

Organiseren zit me in het bloed na twintig jaar werken in de evenementensector. Plannen, details uitkienen, de kleine toetsen aanbrengen die van een kort moment een lange herinnering maken: het was helemaal mijn ding. Maar toen de digitale formules de sector meer en meer overnamen, miste ik authenticiteit en verbinding. Ik wou terug naar waar mijn hart ligt: contact leggen met mensen.

Verbinding is precies wat VertRouw jou belooft. Want een goed afscheid verbindt je nog heel even met de persoon die je loslaat. En toont je dat er mensen rondom je staan met wie je deze periode kan delen.

Ik ronde de opleiding tot uitvaartondernemer succesvol af en vulde dit aan met een postgraduaat ‘rouw- en verliesconsulent’. Sinds geruime tijd sta ik met beide benen in de praktijk. Bij elke ervaring krijg ik de bevestiging: betrokkenheid maakt het verschil.

Als uitvaartplanner, ritueelbegeleider en voorganger neem ik een heel aantal rollen op mij. Maar, bij alles komt het neer op één ding: ruimte maken om te rouwen. Ik bewaak jouw wensen en maak het praktische behapbaar. Ik zorg voor rust en structuur en breng alle elementen samen die belangrijk waren in het leven.

Ik neem de tijd.

Ik neem de tijd.
Om te luisteren naar jouw verhaal.
Om te luisteren naar de stilte.
Je mag me vertrouwen.